Porttelefon

Vi har i flera år haft problem med att våra porttelefoner inte alltid har öppnat grinden när man tryckt på ”5”. Det har kunnat fungera om man tryckt flera gånger eller ringt om. Och det beter sig olika på olika telefoner, om det finns bakgrundsljud och diverse andra saker. Grundorsaken är att våra porttelefoner har svårt att uppfatta den syntetiserade tonvalsfunktionen (DTMF) som moderna telefoner använder, i vårt fall ”5” när man trycker på den.
Hittills har det inte funnits en teknisk lösning på detta problem, men nu har det kommit en uppgradering som stöds och rekommenderas av tillverkaren av vårt låssystem. Denna uppgradering medför även att porttelefonerna kommer att fortsätta fungera efter att 3G-nätet har stängts ner.
Vi har beställt denna uppgradering till våra porttelefoner. Lösningen kommer likt idag att ha nummerpresentation, men telefonnumren kommer dock att bli andra.
När det kan vara installerat och klart vet vi inte ännu, men du kommer ju att märka det genom att det ringer från det nya telefonnumret.